“Să vă spun cinstit, am o frică în suflet, dar nu ştiu din ce cauză. Poate că după atâta timp stat în detenţie, mă gândesc la orice om aşa ar fi”; “Niciodată nu m-am gândit c-o să visez visuri în care eu sunt în puşcărie. Niciodată. Acum visez visuri că sunt în puşcărie şi cineva îmi deschide poarta şi eu merg pe-un drum să-mi găsesc casa”; “Când am venit, mâ gândeam, cum eu o să ies în sat, cum eu am să merg, cum lumea o să se uite, că doar lumea nu ştie că eu nu-s vinovată, dar la fiecare nu poţi să mergi în parte şi să-i lămureşti”.

Deşi numără fiecare zi, iar în fiecare noapte se visează libere, o bună parte dintre femeile din închisoare se tem de viaţa din libertate mai tare decât de cea de după gratii, pentru că nu ştiu ce le aşteaptă sau, şi mai grav, pentru că nu le aşteaptă nimeni şi nimic.

Urmăriţi ediţia de astăzi a emisiunii Reporter de Gardă pentru a afla cum se pregătesc deţinutele de eliberare şi cum fac faţă problemelor venite odată cu libertatea. Ora 22.30, Televiziunea Publică Moldova 1. Reluarea, luni, 2 aprilie, ora 10.30. De asemenea, atât această ediţie, cât şi anterioarele pot fi vizionate on-line pe www.reporterdegarda.md

Category:

Drepturi

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*