Details

La 1 august 2016, în R. Moldova a intrat în vigoare legea cu privire la crearea Autorității Naționale de Integritate, instituție care vine să ia locul fostei Comisii Naționale de Integritate, reformată la doar 4 ani de la înființare. Autoritatea care va trebui să verifice averile și interesele funcționarilor care activează în instituțiile publice din țară a fost creată după modelul Agenției Naționale de Integritate din România, care este apreciată în propria țară dar și în Uniunea Europeană.
În România, spre deosebire de R. Moldova, funcționarii trebuie să depună declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de interese până la data de 15 iunie. Doar că, acolo, acestea devin publice la câteva zile după depunerea lor, în schimb la Chișinău, deși ne aflăm deja în luna octombrie, majoritatea declarațiilor de avere și interese ale funcționarilor lipsesc de pe site-ul defunctei Comisii Naționale de Integritate.
Inspectori de integritate corecți, cu studii și curaj sunt soluția pentru ca ANI-ul de la Chișinău să aibă o istorie de succes, consideră și secretarul general al instituției de la București.

Category:

Toate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*