Echipa Reporter de Gardă

Echip RdG“Reporter de Gardă” este un proiect realizat de Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi din R.Moldova, prin intermediul primului Departament de Jurnalism de Investigaţie în format TV din R.Moldova creat în cooperare cu Ziarul de Gardă.

 

Asociaţia Telejurnaliştilor Independenţi (ATvJI) a fost fondată în anul 1995 şi promovează libertatea de expresie, profesionismul, imparţialitatea şi veridicitatea în spaţiul TV al R. Moldova, prin intermediul jurnalismului de investigaţie în format TV. Asociaţia oferă traininguri pe dimensiunea jurnalismului de investigaţie, dar şi realizează produse TV.

“Reporter de Gardă” este un program TV săptămânal, cu durata de 20 de minute, care este difuzat în fiecare zi de joi, la ora 22.10 la postul public “Moldova1”, dar şi pe posturi locale partenere şi pe www.reporterdegarda.md.

Organizația Națiunilor Unite a premiat la 10 decembrie 2011 realizările remarcabile în domeniul drepturilor omului în Republica Moldova în 2011. Emisiunea televizată săptămânală «Reporter de Gardă» a fost premiată pentru munca de investigație a cazurilor de încălcare a drepturilor omului în Moldova. Citeşte tot  →

Departamentul de Jurnalism de Investigaţie în format TV a fost creat şi lansat în anul 2010 graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului FHI 360 Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).”

“Reporter de Gardă” a realizat programe TV pe teme ce ţin de combaterea corupţiei, promovarea drepturilor şi libertăţilor umane în colaborare cu PNUD, UNWomen, UNICEF, Ambasada SUA, IAWRT.

Echipa:

  • Aneta Grosu, preşedinta Asociaţiei Telejurnalistilor Independenţi.
  • Alina Radu, manager Departament Investigaţii “Reporter de Gardă”
  • Victor Mosneag, reporter de investigaţii
  • Tatiana Etco, reporteră de investigaţii
  • Olga Bulat, reporteră, editor